Харчування учнів школи

/Files/images/harchuvannya_2021/IMG-e5f826955b152a00863f3257345b188b-V.jpg /Files/images/harchuvannya_2021/1638521854342.jpg


Реформа шкільного харчування – це один із найважливіших кроків на шляху до впровадження безпечного освітнього середовища, адже здоров’я дітей передусім залежить від якості харчування.

Щоденний раціон включає оптимальну кількість білків, жирів, вуглеводів, а також вітамінів та мінералів, необхідних для розвитку дитячого організму. До меню обов’язково входять овочі, фрукти, рибні та м’ясні страви, напої, хлібобулочні вироби, молочні продукти. Крім рисової та молочної каш в меню додали булгур і кус-кус. Поряд з традиційними позиціями в меню з’явилися нові страви: чахохбілі з курки, різотто, запечена форель, нагетси. Це зробило харчування учнів не тільки корисним, а й привабливим на вигляд.

А хто ж втілює реформу у життя? Хто робить харчування не лише корисним, а й смачним? У вересні 2020 року у нашій школі завідуючою виробництвом шкільної їдальні почала працювати Дубовик Ліля Василівна. То був нелегкий час, коли впроваджувалося дабл-меню. Звичайно, що ми хвилювалися. Але досвід, професіоналізм, виважені дії Лілі Василівни сприяли тому, що дабл-меню було організовано на належному рівні.

2021 рік – мультипрофільне харчування, де дитина може обирати страву, яка їй до вподоби. Як облаштувати обідню залу, де розмістити лінію роздачі? І знову активну участь у організації харчування брала Ліля Василівна. А ще треба ж встигнути приготувати страви! І ми знали, що вона не підведе. Сьогодні з впевненістю можемо сказати - мультипрофільному харчуванню у нашому закладі бути.

І знаєте, коли людина не лише смачно готує, любить справу якою займається, вболіває за свою роботу, прагне удосконалення - за харчування школярів ми спокійні.

Ліліє Василівно, дякуємо Вам за смачні обіди!

З вдячністю педагогічний, учнівський та батьківський колективи спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 44 міста Києва.

Кiлькiсть переглядiв: 40

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.